Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Sync request

gronsak

”Vaknade kl 05.30 av någon anledning. Tittade på mobilen och tänkte ”Sync request”. Har sedan dess inte kunnat somna om.”

Instruktörskursen i RA1512 (radio) har trängt in i mina drömmar.

Datorer ska också ut i fält nuförtiden, med olika program. Ett av dem är PCdart. PCdart är... som att skicka SMS med en gräsklippare som är kopplad till Facebook skrivet med HTML språk i programmet anteckningar sammankopplat med rymden (och jag ska få det att fungera)...

DET FUNGERAR!

Tappade stekspaden i golvet igår när jag lagade mat, varvid jag sa högt för mig själv ”Ivar Gustav” (IG alltså inte godkänt/inte bra). Att veckan varit intensiv och fullproppad med radio och radioprat märks tydligt.

Det är både spännande och kul att kryssa runt bland IP-nummer, konstiga förkortningar och antenner. Nu har jag inte bara själv blivit inspirerad och lärt mig massor, nu ska jag även kunna instruera dig!

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.