Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Pyssel

gronsak


I ett vanligt svenskt varuhus, kan du för strax över hundralappen hitta fina lösningar för militära sammanhang.

  • Penna
  • Anteckningsmateriel
  • Behörighetsbevis
  • Förarbevis
  • Skyddsvaktsbevis
  • Ordermallar

Att samla alla små och stora kort, mallar, block, pennor och allt det som man måste ha med sig i tjänsten kräver sin ordning. Jag har tittat på olika ”anteckningsfodral” och ”tactical notebook covers”. Det är en smaksak vad man gillar och vilka funktioner fodralet bör ha (samt givetvis vilken tjänst man har). Jag hittade inte vad jag sökte på internet, inte heller i olika butiker med militär inriktning, utan i ett vanligt varuhus i avdelningen för resväskor. Efter lite pyssel, tänkande, en omgång med en sax samt efter en dutt textillim och slutligen en svensk flagga hade jag fått mitt perfekta fodral.

Jag fick de funktioner som jag sökte efter, bland annat mycket litet format (får plats i bröstfickan). Smarta fack för alla korten och bevisen. Plats för A4 dokument i plastficka utan att behöva vika dem för många gånger (behörighetsbevis och ordermallar). Jag fick bra plats för anteckningsblock och pennor och fodralet skyddar innehållet från slitage.

Roligt att hitta billiga och bra lösningar på oanade ställen, det gäller att hålla ögonen öppna och tänka lite utanför boxen.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.