Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Min bästa vecka

gronsak

”Mammaaa du är käääär, mamma du är kääääääääär... kärtoka”
Sjunger min dotter i baksätet och pekar på mig.

”Vem är jag kär i?”
Frågar jag dottern.

”I dina rekryter så klart!”
Utbrister hon och ser på mig med en självklar blick.

Jag älskar mitt jobb och mina rekryter är en del av det. Att få se dem utvecklas är både inspirerande och ger energi i vardagen. De växer framför mina ögon.

Kommande veckas planering är det mycket att ta hänsyn till, lektionssalsbokningar, skjutbanebokningar, beställning av mål och TBE vaccin för rekryterna. Onsdag till fredag ska jag hålla i tre fyspass, var av ett blir en möjlighet att ta tvågrensmärke ”springskyttemärke”, jag ska även få in orientering, gymbesök, genomgång hinderbana och cirkelfys på de passen (bra planering löser allt). Till detta en nästan heldags skjutning med skyddsmask som skall koordineras med flera andra viktiga uppgifter, som att få iväg rekryterna till Försvarshälsan för vaccinering mitt i, det kräver en del tankearbete, men det blir jättebra. Dessutom ska jag hålla i CBRN teori och tillpassningskontroll, mina favoritdelar av utbildningen.

Det kan inte bli bättre?!

Till detta måste jag hålla i huvudet skolfoto för dottern (”rätt kläder, rätt dag”), läsläxor och ”utvecklingssamtal” i skolan (som sker samtidigt som jag jobbar och måste passas in i verksamheten).

Ett extra fyspass, en av kvällarna hålls av vår fysansvariga rekryt, viket är jättebra. Det är viktigt att våra rekryter även kan ta ansvar och lösa uppgifter på egen hand.

Min planering för tre intensiva, långa roliga dagar!

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.