Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Kasta Stålgrå – fältvarianten av ”Kasta korv”

gronsak

Det var länge sedan jag uppfann sporten ”Kasta korv”, när det väl var dags för rekryternas fältfys, uppdaterade jag mitt gamla pass.

Ett par stålgrå strumpor blev ”korven”/”bollen”.
Lag ”Rosa” hade fältmössa och lag ”Neon” var utan, för att de lättare skulle kunna veta vem som var vem. Lagnamnen kom av skofärgen på två av deltagarna i respektive lag.
Kängor lades upp som mål och för att göra mål, skulle ”strumpkorvbollen” dunkas över mållinjen. Det var endast tillåtet med två steg för den som hade ”strumpkorvbollen” i handen, den måste kastas och fångas. Mild tackling var tillåtet, annars blev det nytt uppkast eller utvisning.

Fys är viktigt i fält. Att gröta runt och öva strid är visserligen väldigt svettigt och fysiskt ansträngande, för såväl rekryt som soldat, men det är viktigt att få ur slaggprodukterna i kroppen efter dagens övningar, rensa huvudet och göra någonting annat också. Eftersom vapenpost upprättats så kan känslan av att få vara vapen och stridsutrustningsfri också upplevas som väldigt uppiggande.

Ett välbehövligt avbrott för att höja stridsvärdet.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.