Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Att skjuta på en vattendunk

gronsak

Jag vaknade mitt i natten och tänkte ”Jag har en gammal vattendunk i källaren, den blir nog bra till veckans övning”.

Hur mycket skyddar  en vedstapel, en stenhög eller en jordvall, mot finkalibrig eld?
Hur ser hålet ut när man skjuter igenom någonting?
Rekryterna fick tänka och reflektera i stridspar.

Här ger jag inga svar, men rekryterna fick en bra tankeställare, tid för att reflektera och kunskap att ta med sig till nästa veckas sjukvårdsövningar, samt värdefulla insikter till projekt ”Försvara”, som kommer senare under utbildningen.

Figuren i mitten har gömt sig bra, men är det tillräckligt?

Utgångshål

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.