Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

I gravlyktors sken

gronsak

Det sista dagsljuset slocknar vid horisontens rand. Kylan tränger sig in genom koftans garn. Jag går hand i hand med dottern på en kvällspromenad.

I mörkret dansar små ljusoranga punkter, det ser väldigt vackert ut. Det är gravlyktorna på kyrkogården som lyser upp mörkret. ”Vi går dit”, säger dottern. Jag följer hennes hand som drar mig över grusgången.

Vi läser på stenarna och reflekterar över livet och döden. Över de fotoalbum jag gjort till henne och hur minnen skapas och bevaras.

Jag tänker på den skjutna kvinnan vars blod hamnade på mina händer när jag vände på hennes kropp. Den brända kvinnan som haft ett så spännande liv med ett så hastigt slut och på hur döden luktar när den ligger förruttnad i Rättsmedecins kylrum . Jag berättar om mitt arbete och hur vi förbereder oss för att möta och genomföra svåra uppgifter som soldater.

Vi pratar om varför barn dör och längtan att få leva länge och upptäcka saker tillsammans.

Livet är så självklart och så skört.


Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓