Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Det finns inga dåliga väder…

gronsak

Vårt klassrum är i skogen, i grusgropen, på skjutbanan... där det finns minst en rekryt och en instruktör, där pågår utbildning.

Det är inte alltid som en stol, ett bord och ett klassrum med presentationer är att föredra. En rekryt och blivande soldat måste lära sig att kunna hantera de ökade påfrestningar som klimatet och utomhusmiljön ger, samtidigt som uppgifter ska lösas och information ska förstås och användas på rätt sätt.

Under veckan har rekryterna övat på att skriva 7S rapport samt lärt sig de 8Fn. Det finns många minnesramsor och bokstavskombinationer, alla för olika tillfällen.

Varje enskild rekryt fick efter eget huvud skriva en OBSLÖSA. För mig som instruktör var det väldigt spännande att läsa vad rekryterna använt för scenario.

OBSLÖSA är en ramsa för postverksamhet.

Orientering
Bevakningsomtåde
Sätt att tillkalla chef
Lösen
Öppnande av eld
Ställning/utrustning
Avlösning

Rekryterna skapade ofta en orientering utifrån en plats och miljö de själva känner väl. En hamburgerrestaurang i Lund, ett bibliotek i Stockholm eller en idrottshall i Uppsala blev centrum för verksamheten som beskrevs.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓