Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Du och jag Döden

gronsak

Jag höll din hand i min,
strök sakta mina fingrar över din arm.

Vi är i samma ålder, du tycks ha vandrat igenom en hel del, precis som jag.
Dina ögon är tomma, kroppen vriden i en obekväm ställning.
Du är alldeles naken.

Jag får vara nära dig, på ett sätt jag aldrig skulle fått vara om du varit levande. Du har inte valt att ligga här, exponerad inför våra ögon, utan kläder, till vår beskådan. Men i mitt möte med dig, mellan dig och mig, önskar jag möta dig med respekt.

Om jag skulle varit ensam med dig, skulle jag nog växlat ett par fraser, frågat vem du är, vad du heter, berättat lite om vädret eller mina intressen, även om du inte med ord kan svara.

För mig är du inget objekt, du är en människa som vilar i en av rättsmedicins kylar i väntan på obduktion och dödsorsak.
Du är skör och vacker, där du ligger.
Snart ska dina anhöriga få ta emot dig och din väg till din sista vila kan börja.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.