Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Blod, kräks och skog

gronsak

Jag ligger mysigt instoppad under dubbla täcken... Det kanske inte är så tokigt, om det inte vore för att mina kamrater är i skogen och övar strid från stridsställning.

Grupppchefsskolan är på ett veckolångt äventyr. Fokus och senare examination på, att leda strid från stridställning.

Jag började med att vakna med näsblod, första övningsdagen på logementet. Golvet blev blodigt, senare, när jag trodde att det slutat, tog jag på mig uniformen, som fick blod på kragen och ovanför namnbrickan. Suckar.

Väl i skogen började jag att kräkas. Hurra! Givetvis inte... Vi har tre dagar på oss här i skogen, dag ett försvann genast på logementsvila, nu är vi redan inne på dag två.

Igår kväll kom mina kurskamrater med tårta, smörgås och en detaljerad genomgång av dagen, in på rummet. Fint initiativ!

Idag har jag krigat på med stor envishet fram till lunch i terränglådan och lett gruppen i ett genomförande. Under omständigheterna är jag riktigt nöjd. Nu ligger jag och vilar igen på logementet. Skönt fast jobbigt, jag vill vara med!

Känner mig dock lugn.
För att jag ska bli riktigt bra på det moment vi övar på, krävs det mycket övning och erfarenhet, något som vi ändå inte hinner med att bygga på tre dagar. Grunden finns där i mig någonstans, det här blir nog tillräckligt bra för den här här gången, med livslång förbättringspotential.

Hoppas jag återfår hälsan, så att jag kan satsa 100% på uppgiften imorgon.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.

1 kommentar

 • Yt@tack 12 november 2015 19:25

  "går kväll kom mina kurskamrater med tårta, smörgås och en detaljerad genomgång av dagen, in på rummet. Fint initiativ!"

  "Leaving no one behind"
  Med såna kompisar och kollegor, blir det lättare att känna sig motiverad och genomföra omöjliga uppdrag och övningar...och ha kul när man laddar batteriet.

  Som man säger numera.. ;-)

  "RESPEKT"