Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Herre-jösses-övning

gronsak

Tältpinnarna och tältspiken är borta...
Närlysen förvinner.
Det är helt otakt och kaos på vila- och orderfronten.
Ingen eller lite mat, allt annat (godis, tobak och mobiltelefoner) lämnas i en låda, som låses in av befälen.

Det ska vara så här!
Ta det lugnt...

Det är första övningen vi gör tillsammans på gruppchefskolan, hur fungerar vi under lite lätt förvirring och press? Intressant att tältspiken och pinnarna återfanns sista dagen, vid urlastning av befälens Hilux.... månne närlysen också vara där?

Min lärdom av övningen:
”Otydlig ordergivning, skapar oordning”

Jag tar med mig det till nästa vecka!

Glad och hungrig efter två dygn i skogen, nu blir det pizza!

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.