Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Genom dörren, rakt in i väggen!

gronsak

Jag har lärt mig att kämpa.
De som känner mig, de vet hur jag bitit mig fast och dragit mig fram med naglar och tänder för det jag vill och tror på.

Nu står dörren öppen!
Det som jag är rädd för är att springa rakt in... och dundra in i väggen på andra sidan.

Jag börjar idag första steget på en utbildning som ska pågå fram till december,
jag ska utbildas till gruppchef.
Det är ett steg, jag vet nästa steg och steget efter det, de kommer till jul.. och till nästa år.... och nästa sommar...
Jag har en öppen dörr, en väg att följa, en utbildning och flera delmål.
Ett steg i taget, tro på mig själv, utvecklas (invecklas?), ta in kunskapen och till nästa sommar, då blir det väldigt spännande.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.

1 kommentar

 • Tomas P 31 oktober 2015 14:14

  Välkommen till det gröna livet!

  Resan kan vara jobbig ibland men i slutändan alltid värd att vandra.

  Slit och ha kul sammtidigt!

  Hälsningar
  Sgt Tomas P