Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Stumma vader och M87

gronsak

Årets soldatprov med flera mils vandring tyngd av stridsutrustnig, stridspackning och vapen, stumma vader och finklädd i M87 på Armémuseum, det har varit en kontrasternas vecka.

Tänk om alla heltidsanställda soldater skulle genomföra ett soldatprov varje år? Att jag får visa att jag bibehåller min envishet, uthållighet och hållbarhet tycker jag är en viktig del av mitt yrke.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.

2 kommentarer

  • Läsare 7 november 2015 12:42

    Hej! Jag själv har en stridssäck 2000 men har problem med att fästa liggunderlaget. För tillfället har jag det fäst under topplocket. Men sedan såg jag din bild, vilka remmar har du använt och hur då? :)

    • gronsak Läsare 7 november 2015 12:52

      Hej! Vi har fått ut shock cord på plutonen, svart gummiband (googla, finns i friluftsbutiker och dykbutiker). Detta har jag kapat i lagom längd (fäst i på sidan av säcken till en cirkel) och säkrat knuten med silvertejp på insidan, så att det inte syns utåt. Hoppas att det hjälper dig... Lycka till!