Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Det var en gång en sten….

gronsak


Det var en gång en sten....


en kubikmeter stor var den.


Den hade varit med om när jorden skapades, dinosaurier, meteoriter, istider och människor som utvecklats och tagit sina kliv genom historien.

Sedan tändes krutstubinen och stunden den var kort, innan stenen blivit grus, som sakta regnar bort.

I marken finns nu bara hålet kvar, av stenen som en gång var.

Sprängtjänst är alltid lika intressant och utvecklande. Att räkna och uppskatta massa och få det resultat man önskar. Läsa tabeller och tänka efter hur materialet reagerar. Det är alltid lika roligt att tända stubinen, att vänta på smällen i bunkern, för att spänt gå fram för att se, om det blivit som man tänkt sig.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.