Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 110930

gladanochfalken

Position: N40º 48,7’

W009º 21,2’

Kurs/fart: 195/6,8 Kn

Då var vi på väg igen! Vi kastade loss från Vigo igår förmiddag och satte kurs mot Lissabon. Vindarna är inte med oss, vilket innebär att vi för tillfället tvingas gå för motor.

Under ledigheten i Vigo de senaste dagarna har vi alla hunnit se staden och ändå (i viss mån) hunnit med att vila upp oss. I rekreationen ingick att ta del av den lokala kulturen, vilket innebär tapas, skaldjur och lokal öl (Estrella Galicia). Under tisdagen bjöd vi Vigos invånare på Open Ship, där besökare fick vandra omkring på fartygets däck och få svar på eventuella frågor av oss kadetter. Dessvärre var uppslutningen inte så stor, men en och en annan spanjor blev i alla fall en upplevelse rikare den dagen.

Under onsdagen mönstrade 4.skepparen av. Istället fick vi tillskott av en 2.skeppare från HMS Falken och en fänrik från Livgardet, som i dagarna ska gå som 4.skeppare för att prova på livet ombord.

Men nu ligger vi i alla fall här utanför Portugals kust. Dagen har bjudit på sol, kockarna på glass och tacos, delfinerna på uppvisningar och vinden har lyst med sin frånvaro.

Vi har ännu några dagar kvar till Lissabon och hoppas på vind i seglen innan dess, som ett litet avslut på vår seglats.

/ kd Vagner och kd Lindgren

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *