På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 211207

HMS Gladan

Segling mellan Kanarieöarna

Igår ankrade vi vid Los Christianos och där hade vi en mycket trevlig dag som man kan läsa om i förra brevet.

På kvällen lättade vi ankar och förberedde oss på ett oväder som väntade under nattens segeltur. Även denna natt var hård för oss ombord starka vindar och höga vågor många blev blöta när vågorna tog sig in på däck men detta var något vi var förberda på och vi var klädda rätt och i rätt psykiskt tillstånd så detta vara bara ett av många jobbiga hinder vi lyckades överkomma.

Timmarna gick och på morgonen hade vinden lagt sig och sjön var lugn, detta var skönt efter en lång och tuff natt. Vi fortsatte vidare och på förmiddagen ankrade vi utanför Arguineguine.

Under dagen har vi haft det lugnt och skönt mycket sol och svaga vindar. Vi har haft lektioner ombord och beslagit våra segel för att underlätta för morgondagens resa.  Imorgon seglar vi vidare mot Las Palmas.

 

Då hälsar jag hjärtligt hem från de varma Kanarieöarna så ses vi snart hemma i Sverige.

 

Fabian Ström

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • David Bengtsson 7 december 2021 09:28

    Ni får höra av er om ni vill ha några foton, tog några precis från Sunwing.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *