Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200412

HMS Gladan

Glad påsk! 402 Eriksson. Idag är det påskafton och det kommer bli en påsk jag aldrig glömmer, det har varit en rolig dag med mycket nya upplevelser. Jag var pekegast för första gången och snyggade till ett av seglen i fören, det var häftigt att testa att vara längst fram och jobba och bara ha ett nät mellan fötterna och havet.

På 13:30 uppställningen idag var det en liten påsk special då vi fick gå runt på båten och leta efter ”påskägg” som var godispåsar placerade runt om på båten, en rolig grej att få det att kännas lite som påsk!

Senare på dagen fick jag även möjlighet att testa att vara toppgast och jobba med förtoppseglet, det var också första gången. Då fick jag testa att hoppa i ringarna och jag var så högt upp man kan komma på båten, benen var lite skakis efteråt men det var så roligt att få testa att vara där uppe.

Det har varit den bästa dagen på länge och nu börjar man känna att det inte är långt kvar hem!

Med vänlig hälsning 402 Eriksson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

 • Catarina 13 april 2020 13:49

  Hej allihop

  Nu är ni nästan hemma. Kiel-kanalen tog ni er igenom i ett jehujj, det var knappt vi hann blinka här hemma .
  Snart är denna resan till ända och jag måste tillstå att även om jag saknar Olle oerhört mycket så känns det lite snopet att det ”redan” är slut. Så känner kanske inte ni, men jag som suttit och följt er och läst era resebrev har nog varit helt med på resan fast jag inte har den hemlängtan ni troligen har.
  Jag är så otroligt stolt över er allihop och jag kan inte skryta för mycket om er.
  Det skulle vara roligt att se er när ni går iland. Kan nog bli lite annorlunda när det inte gungar under fötterna.
  Hoppas på att höra från Olle snart igen .

  Njut av sista biten och glöm inte ta kort när ni seglar in i Karlskrona. Jag tror att ni kommer att få ett härligt välkomnande.

  Hälsningar från ett blåsigt Nybro

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *