Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200401

HMS Gladan

Hej! Vi började tisdagen med tampförhör på våra utsatta stationer. Själva förhöret gick till genom att vi fick namnet på 10 olika tampar (rep) som vi sedan skulle kunna visa var de satt. Utöver det så gällde det att klargöra allt inför att kasta loss och åter igen bege oss ut på havet mot Sverige, tror de flesta känner att det ska bli skönt att återigen komma närmare målet.

Strax efter vi lämnat Lissabon så var det hög tid att fira 2. kocken ombord som fyllde år, detta gjordes med sång och en utomordentligt god kladdkaka.

Det var allt för denna gång, vi navigerar vidare mellan de små fiskebojarna som är utspridda längsmed Portugals kust och tar oss närmare hem för varje minut, tack och hej.

141 Morian

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

7 kommentarer

 • Petra Schulze 1 april 2020 18:44

  Hej alla ombord,
  Hoppas tampaförhör gick bra.
  Så härligt att läsa att ni firar de som fyller år. När jag kollar vesselfinder känns det som att nu j-klar går det undan !
  Vi närmar oss påsk och iår blir det annorlunda för alla, speciellt för er ombord på Gladan.
  Till dig Pau vill jag tacka för det fina Skonertogram som kom hem .
  Fortsätt framåt hej och hå!

  Segla väl/Petra ( Paulines mamma)

 • Sofie Wernhammar 1 april 2020 20:25

  Härligt att ni är på gång igen, ser fram emot att läsa era resebrev på er färd hemåt.

 • Birgitta Holmquist 1 april 2020 21:51

  Härligt att ni är på väg igen. Vi längtar förfärligt efter Marie.
  Här hemma blir det hård vind de närmaste 2 dagarna så det gäller att hålla i hatten. Arbetet med att tömma farmors hus går framåt. Snart är det dax för dig Marie att flytta in.
  Önskar er alla en bra resa hemåt.
  Kramar till er från oss

 • Mia, Arvids mamma. 2 april 2020 12:45

  Hoppas det gick bra på förhöret för er alla!
  Nu får vi hoppas på att nu får vinden med er och snart är hemma på Öckerö.
  Tror det är många som längtar här hemma på att få krama om er!

 • Ebba Lund 2 april 2020 14:26

  Ha en bra och kul resa sista biten hem till Sverige nu!! Och hoppas att alla mår bra :)
  Fin bild Oscar och Nikkilä :)

  Jag saknar dig massor Oscar!
  /Ebba

 • Fj Larsson 2 april 2020 15:47

  Hoppas ni får en god och lärorik seglats hem.
  Och att ingen är alltför utslagen av sjösjuka.

  Vad ni än gör kräks inte från utkiken, det är inget kul att hitta begagnad ärtsoppa i skeppsbåten vid rent skepp 11 dagar senare.

  Allt gott och en särskild hälsning till de från 3:e pluton!

 • Emma 8 april 2020 19:37

  Hej alla ombord hoppas allt är bra med er. Till skillnad mot oss sitter ni mer eller mindre i en ständig karantän så förhoppningsvis ska ni nog få slippa Corona viruset. Hoppas förhöret gick bra för er alla och att ni alla är rädda om er. Vi är många på hemmaplan som saknar er. Från min sida så saknar jag dig Arvid men jag är så galet stolt över dig och alla er andra som klarar av detta och kämpar på. Va nu rädda om er och ta hand om varandra <3

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *