Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200207

HMS Gladan

Vi har satt kurs mot Teneriffa och erfarit första natten till sjöss. Äntligen lite vind i seglen! Månen lyste upp natten och ett och annat stjärnfall syntes.  Även om sömnen var kort och osammanhängande vaggades man gott till ro, eller i alla fall jag i min hängkoj. En del mådde sisådär under vakten men goda hamburgare höll humöret uppe. Det kan ibland kännas tradigt med vakt men det är kul att jobba på däck och ha hand om seglen. Man lär sig något nytt hela tiden och nyckelbesättningen är inspirerande och duktiga på att lära ut. Det är mäktigt att känna vinden i seglen och att vara rorgängare och utkik. Att få njuta av solen som inte finns där hemma är lika lyxigt det.  Händerna känns lite bräda av ovanan i att hantera tampar men snart vänjer vi nog oss.  Har också skymtat några delfiner! Ser fram emot vad kommande dagarna och nätterna till havs har att erbjuda och hoppas på gott seglingsväder, massor med segling och nya lärdomar.

Hälsningar hem från Atlanten!

Julia Andersson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *