Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 191214

HMS Gladan

Hallå! 325 Hagelbäck här!

Idag började vi dagen med en sovmorgon, revelj 0730, riktig lyx! Efter frukost övade vi på losskastning och förtöjning, då man fick prova på olika positioner på både förtöjning och losskastning. Själv fick jag prova på att vara vid fendrarna och att kasta loss och förtöja på land. Det var både lärorikt och roligt. Därefter kastade vi loss på riktigt och påbörjade etappens längsta segling, från La Gomera till Gran Kanaria. Väl till sjöss firade vi Lucia genom att äta underbara semlor som var kombinerade med lussekatt. Det må låta konstigt men det var svingott, särskilt tillsammans med en kaffe, havsutsikt, julmusik och 25 grader med sol. Det bästa med dagen var nog dock när jag fick vara rorgängare. Det var en mäktig känsla att se och känna hur man styrde Gladan vid solnedgången. Stjärnhimlen här ute till havs är fantastisk, när man kollar upp så känns det ungefär som de bilderna man sett med hur många stjärnor som helst, det är helt surrealistiskt. Mor, far, Milton, Safira och Emy, ni behöver inte vara oroliga, jag har det hur bra som helst här!

Med varma hälsningar, 325 Hagelbäck.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Felicia Durk 15 december 2019 01:52

    Hej från Felicia Durk som tidigare haft äran att få uppleva två liknande resor! En extra varm hälsning till eleverna från Malmös Bernadottegymnasium. Ta vara på tiden.

    Roligt att höra att även ni får möjligheten att smaka på kockarnas underbart goda mat, i alla dess former.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *