På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

RESEBREV HMS GLADAN 180522

HMS Gladan

Resebrev 180522

Position: Några distansminuter efter Dover och Calais.

Slutdistension: Zeebrugge Beligien.

Sinnesstämning: sliten men lättad.

Ännu en dag ännu ett tiotal distansminuter närmare vårt slutmål. Vi har sedan det senaste resebrevet bytt slutdestination, från Ostende till Zeebrugge. Vi har också fått reda på att vi ska ankra igen en bit utanför och ska där genomföra ”rent skepp”. Som betyder att man ska total rengöra hela fartyget, från masten till kölen.

Plus idag blev en speciell dag. Då vi fick mobiltäckning för först gången på ett tag, så alla ville genast ringa hem och berätta för sina nära och kära, hur man mår och vad man har gjort. Vi kämpar alla vidare och fann lite tid till att göra det under sin fria vakt. Idag så har vi också tittat in lite närmare i vissa traditioner för marinen och gladan specifikt. Jag vill dock inte avslöja för mycket för det är mycket roligare om man upplever det själv.

Det finns inte så mycket mer att skriva för just idag. Så från mig och alla andra på gladan så önskar jag fina vindar och god fortsättning.

Med vänlig hälsning Mikael Zackrisson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *