Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 180323

HMS Gladan

Hej på er!

Första dagen till sjöss med mycket vindar och vågor vilket resulterade i att många av oss fick känna på sjösjukan. Ett tag var vi 13 personer som hängde över relingen samtidigt. Men det är sånt man får räkna med. Annars har vi haft kanonväder även idag.

Vi kastade loss vi 08-tiden idag på morgonen och for ut, vi satte bara 2 segel men det räckte för att ta oss fram till ankarplatsen där vi nu ligger till ankars och kommer göra under natten.

Trots sjösjuka och mycket trötthet är stämningen på topp, tiden här går väldigt fort och vi lär oss nya saker varje dag. För vissa är det lättare då några av oss seglat skonerterna tidigare. Det bästa med dessa seglatser är sammanhållningen man får ombord och som man har med sig när man kommer hem. Här måste man ta hand om varandra och stötta varandra.

Nu ska jag fortsätta min ankarvakt och sedan är det läggdags då alla krafter är slut efter dagens dejt med relingen.

Varma hälsningar 101 Israelsson.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *