Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 180305

HMS Gladan

Söndagen den 4 mars; Idag påbörjade vi vår första seglats mot ny destination. Idag bär det av mot Santa Cruz på Teneriffa. Det märktes på stämningen att alla var förväntansfulla över att komma iväg och inte bara som tidigare dagar segla runt vid Las Palmas.

Dagen började med ”Rent skepp” och därefter lektioner i navigering och ankring. Vid 10-tiden var det dags att kasta loss och göra alla förberedelser inför seglatsen. Idag hissades det upp fyra segel snabbare än någonsin, vi börjar bli mer vana vid alla ordrar som ges och vad alla olika tampar och delar på fartyget heter; Det som från början var rena grekiskan för många börjar nu bli en del av vardagen.

I skrivande stund har vi lättat på seglen och går nu för motor. Första natten till sjöss har börjat och nya rutiner ska läras in. Ett fartyg kräver sina mannar dygnet runt och poster ska besättas även nu. Sömnen får tas igen en annan dag.

Imorgon, måndag, är planen att förtöja i Santa Cruz. En plats där inte många av oss varit på tidigare. Nu kommer ett nytt moment för de flesta av oss; Förtöjning. Men med den erfaren nyckelbesättning har kommer det likt allt annat gå som på räls. Och om inte så kan vi ändå säga; Vi hade i alla fall tur med vädret 🙂

Hälsningar från Gladan ute till havs någonstans mellan Las Palmas och Teneriffa.

 

424 Lindberg, 422 Karlsson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *