Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 171123

Jacob Nelander Fagerberg

Hej igen, Malmborg här. Då är det väl min ära att avsluta denna underbara och lärorika resa! Jag kan börja med att säga jag kommer sakna det lite speciellt alla elever så mycket man har skrattat och bara haft kul. Det man kommer sakna mindre det är väl att hålla reda på alla möjliga klädesplagg, då menar jag mest att hålla reda på sin båt mössa!

Sista kvällen på båten var väldigt trevlig, alla var uppklädda med sina C2 uniformer och då besättningen med sina fin kläder. Vi åt gott och hade trevliga snackstunder tills det var dags att få resultaten från gladan-kampen och prisutdelning. Det började och slutade inte så bra för mitt kvarter kan man säga… Vi fick total 5 poäng av 16 möjliga sen kom fjärde kvarter med 9 poäng. Tredje kvarter hade 11 poäng som andra plats och det vinnande kvarteret var då andra som fick 15 poäng av 16 möjliga i fyra olika grenar. Sen var det pris utdelning och sen var middagen slut och det var pricken över i:et.

Tack för denna resan HMS Gladan och nycklarna. En resa jag aldrig kommer glömma!!!

123 Malmborg

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *