Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 171122

Jacob Nelander Fagerberg

Tja!

Jag har funderat länge på vad jag vill skriva i mitt resebrev. Jag skrev ju inte det förra brevet själv.

Överlag så har min upplevelse av seglingen varit väldigt positiv. Jag har lärt mig mycket om livet till sjöss. Men jag har även lärt känna mig själv och dem jag delar upplevelsen med. Men allt har inte varit underbart. Jag har i stunder frågat mig varför jag sökte till att segla med gladan och min motivation har varierat. Men det är de stunderna som testar gruppens dynamik och de stunderna som har påverkat mig och min inlärning. Jag tycker vi har blivit en sammansvetsad grupp, men även den har konflikter. Höjdpunkten och vändpunkten för mig var när vi kastade loss från Madeira. Helt plötsligt så kändes allt så mycket lättare och roligare än förr. Kanske berodde det på att vädret blivit bättre eller på att alla kunde använda sina nya kunskaper och att gruppen vuxit samman.

Nu är det inte lång tid kvar och jag kan nästan inte sluta tänka på att få sova i min egen säng. Jag vill avsluta med att tacka för att jag fått chansen att ta del av detta äventyr och fått göra det med en grym besättning och framförallt nya vänner.

Snart hemma!

224 Noa Sporrong Malmsten

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *