På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 220106

HMS Gladan

Ännu en dag.

Här sitter jag nu ungefär kl 16.00 en torsdag. Planen var från första början att jag skulle skriva resebrev inatt kl 04 (kanske morgon för några av er), men det gungade och det gungade så jag ville inte frivilligt sätta mig i navhytten. Men tro det eller ej, det gungar fortfarande!

Nu seglar vi till Madeira, vilket är en portugisisk ö.. och imorgon väntar vindar på mer än vad vi har haft de senaste dagarna, tror det var sagt upp till 15m/s. Utöver att jag har mått så fruktansvärt dåligt och levt mitt liv vid nätet (nätet på båten där man…) så var det en sak idag som fick mig att må riktigt bra. Det hade kunnat vara popcorn, för det älskar jag.. men det var faktiskt något lite mera nyttigt… Det var passionsfrukt!! Jag tackar gudarna för det och påbörjar min nyttiga resa nu.

Allt gott,

Cassandra Poulsen 131

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *