På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190510 (2)

HMS Falken

Godmorgon!

Klockan är nu halv ett på morgonen och vi har klivit på vår vakt och befinner oss i skrivande stund mitt i Biscayabukten. Förhållandena är mycket gynnsamma med halvklar himmel och vinden kommer in snett akterifrån. I skrivande stund har vi en framfart på cirka 10 knop. För att nyttja dessa förhållanden har vi under dagen hissat flertalet extra segel för att kunna maximera farten. Vädret övergick under gårdagen från ett stökigt väder med regn och bruten sjö till en fantastisk dag med mycket sol tillsammans med nyfikna delfiner.
Tidigare dagars sjösjuka främst beroende av det dåliga vädret har nu upphört och alla njuter av seglingen. Vi hoppas nu på fortsatta gynnsamma vindar och bra väder som tar oss för segel fram till Boulogne sur mer under slutet av nästa vecka.
Rekryterna som läser samband låter hälsa till nära och kära att de åter är på svensk mark måndagen den 20 maj.

321 von Gerber och 301 Brodin

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

3 kommentarer

  • Marie Ziemke Larsson 11 maj 2019 06:53

    Så kul att läsa Era resebrev och få en liten inblick i Er resa. Vilken upplevelse och vilket äventyr, vi blir lätt avundsjuk. Själva får vi nöja oss med att paddla lite SUP på någon fin sjö innanför Varberg. Njut nu ordentligt.

    Kramar till er alla

  • Fanny 11 maj 2019 09:12

    Hej Larsson, hoppas ni alla har det bra och att du mår bra. Tänk inte på hur skönt det säkert skulle vara att hänga hemma i soffan med en påse chips (den lila som du gillar, hot sweet chili) utan njut av sjösjukan och bristen på täckning under tiden ni är iväg. Bli inte orolig nu, men vi kanske hörs här via kommentarerna de kommande dagarna... vem vet vad som avslöjas då... ;) Allt gott, F

  • Eva Ramö 12 maj 2019 08:43

    Hej Fanny!
    Vad spännande att få följa dig på din fantastiska resa. Vi är lite avundsjuka det största vi har seglat är en konventerad träfolka på Mälarens vatten.
    Mormor o morfar

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *