Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190417

HMS Falken

Hej på er alla!

Idag är det vår sista dag i Vigo, och snart har vi nått slutet på detta otroliga äventyr. Dagarna har bara susat iväg att jag inbillar mig att det var bara igår som vi kastade loss i Las Palmas i Gran Canaria, trots att det har gått en vecka sedan dess. Det känns overkligt att tänka på att snart är vi hemma igen i ljuva Sverige.

Denna resa har varit en av de tyngsta sakerna som jag har gjort. Att inte ha täckning på 10 dagar verkar inte vara svårt, men det tuffaste var att inte få vara med min familj och mina vänner, höra deras röster och se deras ansikten. Detta, i samband med sjösjuka, gjorde mig extremt deppig. Så jag är evigt tacksam för mina kamrater och besättningen på skeppet som fanns där och hjälpte mig att inse att det negativa var bara tillfälligt. För på bara 10 dagar så har vi inte bara växt som individer, men även som en grupp och en besättning. Vi har blivit starkare, klokare och mer erfarna, men vi har även utvecklat ett järnstarkt band till varandra och mer eller mindre till skeppet också. Jag är lyckligt lottad över att få ha deltagit på denna resa.

Till min familj där hemma så hoppas jag att det inte har varit för tomt utan mig, eller att det har varit så lugnt och fint att ni inte vill ha tillbaka mig. Mamma, jag hoppas att knuten i magen är borta helt och att du, pappa och pojkarna mår bra. Hälsa stort på faster Cinca när hon kommer med flyget från Kroatien.

Jag vill även passa på att avsluta vår sista blogginlägg med att tacka alla läsare för de fina kommentarerna som ni har skickat, och tack för att ni har följt med oss på vår resa.

 

/ 323 Brajković

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

2 kommentarer

  • Sabina 17 april 2019 21:09

    Tack alla för era fantastiska berättelser, inlägg och bilder vi har fått följa!
    Skönt att allt har gått bra och att ni verkar nöjda med ert äventyr!

    Välkomna hem, Erik - kylen är laddad med mjölk igen

  • Lasse 17 april 2019 17:19

    Hej. Jag är fruktansvärt stolt över mitt barnbarn Jesper Jonsson som har gjort denna resa samt övrig besättning med önskar er en trevlig resa hem

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *