På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190220

HMS Gladan

Hejsan!

I natt klockan 02:02 sitter Denise Olsson och Ella Elgström och skriver detta resebrev. Detta är vår första segling ombord på falken och vi båda trivs väldigt bra bland besättningen, vi har idag 21 februari varit ombord i tre dagar. Idag klockan 09:00 gav vi oss ut på vårt äventyr och där med lämnade vi kaj, det tog ungefär 30 minuter innan de flesta stod över relingen… och matade fiskarna. Vi hade tur och klarade oss fint ifrån sjösjukan, dock mår de flesta bättre nu. Senare under dagen fick vi alla veta vilka tider, samt vilka kvarter som skulle jobba. Vi alla blev uppdelade i två olika grupper en så kallad hundvakt med tiderna 00:00-04:00 och dagvakt 04:00-08.00. Vi i kvarter 2 fick order om att hjälpa 2:e skepparen att hissa seglen, det gick smidigt. 11:30 var det lunch för kvarter 2 och 4,eftersom att många var sjösjuka så försvann aptiten nästan för alla. Idag serverade kökspersonalen fisk med potatis till lunch, vi är inte så glada i fisk men personalen lyckades bra med den. Efter maten vilade vi middag genom att ligga på däck och sola (20+ grader) samt plugga tampar med en svalkande glass i handen.

Närmare kvällning så fortsatt pluggandet intill middagen. Det kändes som om kökspersonalen skämde bort oss då de serverade oxfilégryta med pasta som komposition då en stor del av oss matade fiskarna. När vi avslutat middagen gick vi på andra plattvakten, där Denise ansvarade för frälsarposten och Ella fick en liten ledighet innan hon bytte ut med Alfred och tog över utkiken. De säger att när man har kul går tiden fort vilket vi märkte av när vi strax därpå gick av passet. Hädanefter gick vi till trossbotten inför nattning innan hundpasset som vi strax ska avsluta.

Massor med kramar till våra nära och kära även läsarna i Sverige, hälsningar Denise och Ella (Alfred på ett hörn)!

03:40 avslutar vi nu detta brev!

BloggO kommentar: Om ni vill kan man lämna kommentarer och hälsningar längre ner på sidan.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

7 kommentarer

  • Mamma/Erika 21 februari 2019 13:02

    Alfred...
    samt vi andra här hemma saknar dej

  • Pär Elgström 21 februari 2019 14:38

    Vilket äventyr ni är på . De här resan kommer ni nog minnas så länge ni lever !
    Lycka till på böljan den blå ???

  • Mamma/Erika 21 februari 2019 15:41

    Alfred...
    och vi andra här hemma saknar dej.
    Hoppas att ni har det bra.

  • Eva Elgström 22 februari 2019 08:19

    Det är så roligt och intressant att få följa er på er spännande resa.Många kramar till er alla men en extra kram till Ella ElgströmHälsningar och lycka till ?Farmor Eva

  • Majvor Hamn 23 februari 2019 21:21

    Hej Ella. Tack för att du delar med dig till mig oxå. Blev jätteglad. Vilket äventyr. Ha det så gott o Lycka till

  • Majvor Hamn 23 februari 2019 21:24

    Vad roligt och få ta del av era äventyr. Blev jätteglad. Ha det så gott och lycka till. PS. Verkar ju va god mat

  • Majvor Hamn 23 februari 2019 21:29

    Jättekul att få följa er på era äventyr. Blev så glad. Lycka till i fortsättningen Kramar till er från moster Majvor

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *