Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190121

HMS Falken

Ytterligare en nattvakt till sjöss. Trots information om så kallade accelerationsområden, alltså områden där vinden har en hög risk att öka kraftigt, har natten varit relativt lugn.

Vi befinner oss i skrivande stund mitt emellan Gran Canaria och Teneriffa. Målet är att under natten förflytta oss tillräckligt fort, men också inte alltför långsamt till syd Gran Canaria. Detta för att vi nu börjar närma oss slutet på denna elevomgång ombord HMS Falken. Vi har nu påbörjat processen med att förflytta oss tillbaka till startpunkten, Las Palmas. På vägen dit har vi kadetter planerat in ett antal stopp där vi kommer förbereda både fartyget och oss själva för debarkering.

Som segelfartyg är HMS Falken en utmärkt utbildningsplattform, och den kräver rätt underhåll. En hel del tid spenderas åt att upprätthålla dess status, där mycket fokus ligger på däcksrengöring, mässingputs samt generell fartygsvård. Innan vi kadetter lämnar fartyget för att förflytta oss mot nordligare breddgrader måste vi lämna fartyget i samma skick vi embarkerade i. Således kommer fartyget att rengöras grundligt, och idag, om några timmar börjar vi processen.

Nu bör jag dock gå ut och hjälpa VO igen, innan hon tror jag sitter här och sover.

V.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *