Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190111

Linus Grann

Konsten att navigera ifrån Gran Canaria till Teneriffa

3718 meter över havet sträcker sig Teide, en vilande vulkan. Ett utmärkt första riktmärke att förhålla sig till. Vart skulle jag nu igen? Just det ja norra sidan av ön. Perfekt då behåller jag vulkanen på babordsidan. Det var visst någon stad vi skulle till om jag minns rätt… ah perfekt där är ju en stad! Det här går ju som på räls fast till havs, då kanske jag hinner ut en runda på stadens gator. Vi måste väll lägga till i en hamn tänker jag, visst är det ett par master jag skymtar där borta? Jajamen!
Lika bra att behålla kurs och fart då ju.  Det fanns visst någon bild på hamnen i sjökortet om jag inte minns fel. Ser ju rätt trångt ut men det får väll gå. Och svårare än så är det inte.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *