Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190109

Linus Grann

Att vara kadett är inte alltid lätt, tentor avlöses med sena kvällar av studier och däremellan fysiskt och psykiskt jobbiga övningar för att testa kadettens pannben. En kan tro att kadettens tillvaro kantas av lyx och flärd, ack så fel. Det är i alla fall vad vi hade sagt tills för tre dagar sedan.

Vi kadetter, årskurs 16-19 har nu bytt våra akademiska studier, den psykiska och fysiska pressen mot segling på sydligare breddgrader och vi kan bara säga det: ÄNTLIGEN!

Solen skiner, vattenmelonen är uppskuren och kaffet har aldrig smakat bättre. Vi har påbörjat vår kurs i astronomisk navigation här ombord på HMS Falken som just nu befinner sig på en sydlig kurs mot Arguineguin som ligger på sydvästra Gran Canaria. Våra nyinskaffade kunskaper inom astronomisk navigation skall ta oss runt kanarieöarna under nästkommande två veckor samtidigt som vi övas i rollen som vakthavande officer ombord.

Hur är livet ombord just nu? Det är faktiskt väldigt bra.

Under dagen har vi övat trixiga losskastningar från hamnen i Las Palmas, därefter har dagen fortsatt med manöverbordövningar (Andre officeren ombord såg inte alls för besvärad ut att få vara överbordgången i ett varmt Atlanten), övningar i fartygets övergivande och tagit solhöjder. Allt för att vi kadetterna ska kunna leverera på hemmaplan när vi väl tar examen till sommaren och ska bedriva förtjänst ute på förbanden.

Nu väntar nästa solhöjd så dags att avsluta dagens resebrev.

Vi hörs!

//Flaggkadett Löv, Flaggkadett Hamberg

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *