Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 181207

jerkerschyllert

Hej!

Idag har vi kastat till ankars utanför Arrecife. Efter flera dagar av sjösjuka, ingen täckning och ingen syn på land kan man lätt säga att många blev glada över att vi har internet igen. Vi väntar nu på tillåtelse av de spanska myndigheterna att få lägga till kaj. Vi har fått ett smakprov på vad ”rent skepp” innebär, med en grundligare och utförligare rengöring av skeppet. Två timmars polering av mässing och grovrengöring av rundhusen och trossbotten. Innan vi åker hem väntar en hel dags städning.

Vi har även under dagen blivit förhörda på våra tampar som vi blivit tilldelade. Klarar man inte förhöret blir det ingen permission och man får då inte gå i land.  (Alla klarade det!)

Utöver detta har det varit en förhållandevis ohändelserik dag och de flesta har redan snackat av sig med de nära och kära.

Hälsningar Svalenius och Karlsson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Mamma Norberg 7 december 2018 23:05

    WOW, vilken resa ni gör ungdommar! Tänk vad ni får uppleva nere i Gran Can istället för i regnet här hemma.
    Jag hoppas 4 skepparen inte är för hård mot er, 1.skepparen håller koll på han hoppas jag..

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *