Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 181206

Linus Grann

Hejsan!

Idag började vi dagen klockan 4 med poster. Vi testade då en ny post som heter loggast där man får vara med  VO och hjälpa till med navigationen. Man sätter ut båtens position på sjökort och skriver även in den i en loggboken. Efter vårt fyra timmars pass fick vi äta frukost och sedan var det rengöring av trossbotten. Vi blev sedan uppkallade för att ställa upp i stationer där förstation fick beslå bredfocken och storstation fick öva inför en vändning.  Sedan fick vi äta lunch som två av våra duktiga kockelever lagade till oss.

14:00 började vi med lektioner där vi fick lära oss en massa bra saker. Bland annat vad man ska göra vid brand, hur man stoppar ett läckage, rökdykningsutrustning och vad det finns för tillgångar vid personskador. Strax innan allemans kaffe kom det en stor flock delfiner och simmade bredvid båten.  Medan vissa tog bilder och filmade delfinerna så åt andra kaka och drack kaffe. Efter det så gick vi ut till stationer igen. Vi fick bärga några segel och några fick sedan klättra upp i förmasten och beslå dem.

Efter den långa och hårda dagen så är både babord och styrbord trötta men eftersom vi nu snart når vårt mål kämpar alla för att komma dit. Vi på babord sida har fått sova lite innan vi nu från klockan 00 till 04 ska ta oss mot vårt mål. Den stora frågan nu är om det är babord eller styrbord som kommer att se land först.

Just nu längtar vi efter att få komma i land och få permission.  Vi har nu varit ute på havet i åtta dagar utan att vara på land och ca sju dygn utan att se land. Nu när vi är så nära kommer vi snart få täckning igen så att vi kan få kontakt med våra nära och kära. Men vi vill hälsa hem och vi hoppas ni har det bra i Sverige.

Hälsar

222 Abramo & 202 Wallin

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

2 kommentarer

 • Carola Andersson 6 december 2018 19:50

  Hej 402 Hilding (hoppas det var rätt uppfattat)
  Härligt att prata med dig idag! Nu kan vi vara lugna- det både hördes och syntes att du trivs och har det bra. Hoppas vi kan ringas igen innan ni seglar vidare.

  Puss och kram / Mamma, Pappa, Max, Hugo och störkatten Blondie.

 • Per-Ola Fyhr 6 december 2018 08:40

  Erkänner, är en nörd. Följer bloggen, följer Er position i real-tid...och nu är Ni väldigt nära hamn!
  Hoppas alla kan allt Ni behöver för att komma i land nu!

  121 Fyhr, ring din mor först av alla!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *