Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 181204

Linus Grann

Hej igen!

I skrivande stund har vi ungefär 2-3 dygn innan vi är framme i Lanzarote.  Sedan sist har alla blivit friska från sjösjuka,  men annars har vi det ganska bra nu. Vi har blivit tilldelade shorts att ha på oss på dagarna när det är varmt och solen är framme. Vi har även firat första advent genom att få äta mjuk pepparkaka och även fått höra en dikt. Vi ”tände” även ett ljus i form av en ficklampa.

Under dagarna har vi olika lektioner då vi fått lära oss knopar som t.ex. Pålstek, Skotstek och dubbelt halvslag. Dessa har vi mycket nytta av på falken när man ska fixa någonting. Vi börjar också lära oss våra tampar och vad dem gör. Man börjar förstå mer och mer vad som faktiskt händer när man halar i olika tampar.  Vi har även gått igenom de olika seglen och vad dem heter.

När vi inte har lektioner har man egen tid och då brukar man oftast sova, spela kort, plugga, sola eller sova. Eftersom vi jobbar så mycket så sover man så mycket man kan. Ibland öppnar även markan då man kan köpa godis, läsk, chips osv. Väldigt uppskattat av besättningen!

Man känner att man kommit in rutinerna nu och allting flyter på mycket lättare än i början.  Detta gör att vardagen blir mycket lättare och man trivs bättre.

Vi hoppas att ni har det fortsatt bra hemma i Sverige och vi hälsar hem igen.  I Lanzarote kommer vi få tillbaka täckningen igen och då kan man ringa hem och hälsa. Fram till dess får ni ha det bra!

Hälsar

Sanna och Moa

Tisdagen bjöd på fint väder och ”allemans bad” 97 distansminuter (ungefär 18 landmil) utanför Marocko, Afrika. Tur att alla kan simma med havsbotten 2500 meter under våra fötter, hälsar 301 Özbek

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

3 kommentarer

 • Kristian Hilding 4 december 2018 19:27

  Hej Moa !
  Ser till din stora förtjusning att vädret lugnat ner sig. Jag vet ju vad du tycker om att kasta upp över relingen. Vi ser fram mot att höra från från dig när ni når land.
  Skepp o hoj Farsan och bröderna hälsar

 • Elisabeth 4 december 2018 19:26

  Vilken upplevelse ni är med om!!
  Lätt avundsjuk på allt, förutom sjösjukan ;)

  Instämmer med många av kommentarerna. Är inne på bloggen många gånger /dag för att få läsa nästa brev. Otroligt vackra bilder ni tar!

  Önskar att vi kunde skicka en brevduva med lite riktigt kaffe, Nicolaisen ;)

  Felicia, vi saknar dig massor <3
  Farmor, mormor och morfar hälsar!
  Kram till dig och Wille!

 • Per-Ola Fyhr 4 december 2018 09:41

  Jag ser att 121 Fyhr redan kollar täckningen så han kan ringa hem till sin mor! :-)

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *