Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 181101

HMS Falken

Klockan är 00:10 fredagen den 2 november vi befinner oss tjugo distansminuter utanför Monaco i sydostlig riktning med kurs mot Korsika vilket vi beräknar angöra på söndag. Vi rör oss framåt i blygsamma 2knop i väntan på bättre vindar som förväntas komma under natten. Efter en minst sagt händelserik vistelse som kan läsas om i tidigare inlägg så har vädret återigen lugnat ner sig. Brustna tampar har splitsats om, svetsare och elektriker har åtgärdat mindre skador som fartyget fick under det tuffa vädret. Hela kajvistelsen har krävt lite mer än normalt pga. väderförhållanden som tvingat oss till att vara på alerten under hela dygnet och se till så att fartyget skall ligga tryggt i hamnen.  Vi har genomfört en representationslunch och rundvisning av gäster ombord.

Det har hunnits med både permission och besök på Oceanographic museum of Monaco samt att personalen ombord kunnat vila upp sig inför stundande resa. Vi ser nu fram emot att vädergudarna skall ge oss favör och friska vindar.

E.Andersson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *