Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 181010

Linus Grann

Resebrev HMS Falken 181010

God kväll!

Med tanke på de tragiska översvämningarna på Mallorca, cirka 6 mil ifrån vår nuvarande position vill vi meddela att allt är väl ombord. Våra tankar går till de drabbade.

/S och 4.Sk

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

2 kommentarer

  • Olof Ringdahl 21 oktober 2018 12:27

    Hej! Besökte Falken när hon låg i Halmstad under Tall Ship Races för något år sedan. Då språkade jag lite med Kapten Falk om att möjligen få besöka henne med ett gäng glada ungdomar som har friluftslivskonfirmerats med bl a segling, och jag skulle återkomma om det inför maj månad i år. Så blev det av olika anledningar inte av att jag hörde av mig ( tjockt schema, mobilen kollapsade etc etc) men undrar nu om det finns något tillfälle denna gång när ni är på Öckerö igen att få ge ungdomarna en liten sjöresa. ( och mig själv en upplevelse av Falken, trogen medlem av Herrlin-sällskapet som jag är ). Men mest för ungdomarnas skull, förstås. Min mobil: 076-1282560 mail: olof.ringdahl@svenskakyrkan.se
    Allt Gott!/Olof

  • Kristina Bosson 19 oktober 2018 11:14

    Såg vackra Falken här i Palma. Det var med stolthet jag pekade ut henne för mina resenärer.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *