Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 180912

Linus Grann

Kiel-kanalens lugna vatten ökade besättningens stridsvärde.

Efter lite mer än ett dygns framfart i sydvästlig riktning och aningen kämpig motsjö var det lugna vattnet i kanalen mycket eftertraktat. Här hade vi nu land knappa 50 meter om styrbord och babord och det platta tyska landskapet bredde ut sig så långt ögat kunde nå. Glada tillrop och hälsningar från förbipasserande avlöste varandra och de tyska lotsarna ombord gav vissa av oss möjligheten att damma av sin skoltyska. Vi mötte flera fartyg, allt från stora containerfartyg till mindre segelbåtar så de trånga passagerna var mycket spänningsfulla.

De sista blöta persedlarna blev nu torra och de som haft oturen att drabbas av sjösjuka fick nu chansen att återhämta sig ordentligt.  Stämningen var bra, på gränsen till mycket bra och när kanalen väl tog slut så var vi redo för nytt vatten och nya utmaningar.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *