Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 180710

Linus Grann

Det har varit en annorlunda upplevelse att fylla år till sjöss för första gången. Att bli gratulerad uppe i utkiken genom konvojhögtalaren är något som jag sent kommer att glömma och jag tackar besättningen ännu en gång. Jag märker av att alla har kommit varandra mycket närmare trots att man börjar se konsekvenserna av hårt arbete och fantastiskt lite sömn. Jag tror att vi alla minst sagt börjar se lite trötta ut, men det är i sådana tillfällen som grupper växer sig starka och kamratskap stärks och blir obrytbart. Jag har märkt av det tydligt, och särskilt nu när nästan halva besättningen har någon jobbig slags förkylning , mig själv inkluderat, så är det genast personer som vill hjälpa till och erbjuder hostmedicin  och jag blev även erbjuden att låna någons säng vilket är något som jag snabbt tackade ja till. Nästan alla finns där för varandra och är alltid redo att springa ett extra varv åt någon annan och hjälpa till så gott han eller hon kan och det är en känsla och inställning som jag verkligen gillar så jag trivs verkligen ombord på falken.

Idag så går mina tankar lite extra till min familj och släkt som jag vanligtvis brukar vara med när jag fyller år, och särskilt mormor som jag inte har träffat på ett längre tag nu. Hoppas ni landkrabbor har det bra!

 

Edgar Frölund

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

4 kommentarer

 • Linus Grann 12 juli 2018 09:32

  Du borde kunna hitta information om den i "Skonerterna 50 år"

 • Agneta och Peter 10 juli 2018 22:40

  Många har sökt dig Edgar för att få gratulera dig, bl a farmor Eva (och Hasse) och farfar Roijne (och Marie) och Gudrun gratulerar också. Stor grattiskram igen!

 • Olov Drebäck 10 juli 2018 17:06

  Var kan jag hitta referat från Falkens resa 1948 till England ?

 • Helena 10 juli 2018 16:58

  Grattis Edgar!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *