På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 180710

HMS Falken

Det har varit en annorlunda upplevelse att fylla år till sjöss för första gången. Att bli gratulerad uppe i utkiken genom konvojhögtalaren är något som jag sent kommer att glömma och jag tackar besättningen ännu en gång. Jag märker av att alla har kommit varandra mycket närmare trots att man börjar se konsekvenserna av hårt arbete och fantastiskt lite sömn. Jag tror att vi alla minst sagt börjar se lite trötta ut, men det är i sådana tillfällen som grupper växer sig starka och kamratskap stärks och blir obrytbart. Jag har märkt av det tydligt, och särskilt nu när nästan halva besättningen har någon jobbig slags förkylning , mig själv inkluderat, så är det genast personer som vill hjälpa till och erbjuder hostmedicin  och jag blev även erbjuden att låna någons säng vilket är något som jag snabbt tackade ja till. Nästan alla finns där för varandra och är alltid redo att springa ett extra varv åt någon annan och hjälpa till så gott han eller hon kan och det är en känsla och inställning som jag verkligen gillar så jag trivs verkligen ombord på falken.

Idag så går mina tankar lite extra till min familj och släkt som jag vanligtvis brukar vara med när jag fyller år, och särskilt mormor som jag inte har träffat på ett längre tag nu. Hoppas ni landkrabbor har det bra!

 

Edgar Frölund

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

4 kommentarer

  • Helena 10 juli 2018 16:58

    Grattis Edgar!

  • Olov Drebäck 10 juli 2018 17:06

    Var kan jag hitta referat från Falkens resa 1948 till England ?

    • Linus Grann Olov Drebäck 12 juli 2018 09:32

      Du borde kunna hitta information om den i "Skonerterna 50 år"

  • Agneta och Peter 10 juli 2018 22:40

    Många har sökt dig Edgar för att få gratulera dig, bl a farmor Eva (och Hasse) och farfar Roijne (och Marie) och Gudrun gratulerar också. Stor grattiskram igen!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *