Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 180706

Linus Grann

Hej på er!

Klockan är nu 02.43 och det har varit en relativt intensiv dag idag med mycket glädje, skratt och jobb. Vi har lyckats hissa alla segel, bytt om till 3 vakts schema, besökt Sveriges nordligaste djuphamn (Töre hamn), ätit glass och tagit många bilder.

Våra dagar i Luleå har varit roliga och lugna, vissa har varit vakt och andra har varit lite lediga. Det var en supermysig stad med ljuset uppe alla dygnets 24h, vilket hjälper en att hålla sig vaken och på gott humör. Men nu längtar vi efter lite varmare ställen.

Dagen började på ett lite annorlunda sett, vi kastade loss från Luleå hamn innan frukost så att vi skulle hinna att åka och besöka den nordligaste djuphamnen i östersjön. Den hamnen var en väldigt liten och mysig hamn. Under tiden vi åkte upp mot hamnen så ändrade vi lite på vårt vaktsystem, vi har nämligen fått relativt lite sömn under denna tid som vi har varit här ombord. Så vi har nu bytt till att ha något som heter ”Tre-vakt” det innebär mer sömn och mer fasta tider för vakt. Så det blir kul att ändra på rutinerna lite. Efter att sekonden hade en genomgong av vad Tre-vakten innebar så fick vi även en samhällskunskapslektion av 2.O där vi fick lära oss om hur vi i försvarsmakten påverkas av valen och lite allmänt om val och politik.

När vi skulle kasta loss från Töre hamn så seglade vi ut från kaj med hjälp av bredfocken för första gången och det gick riktigt bra och var häftigt. Nu när vi seglar neråt har vi bra med vind och har hissat alla segel för att komma fram fortare. Varje knop räknas för att komma fram så fort som möjligt och i tid.

Utöver detta som hänt idag så har vi alla en väldigt bra stämning på båten med mycket skratt och nya kunskaper. Är riktigt glad över att ha fått möjligheten att få följa med och segla med dessa underbara människor ombord, både elever och nyckelbesättning.

Nu måste jag gå tillbaka och sitta vakt. Ha de gött!

Hälsningar Therese Linderos

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *