Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 180702

Linus Grann

God morgon!

Klockan är snart halv fyra på natten och styrbords vakt börjar närma sig sitt slut.

Idag har varit en riktig händelserik dag. Under förmiddagen ringde en search and rescue helikopter från Sjöfartsverket Umeå och frågade om de fick använda vår båt för att öva på att vinscha (hissa ner någon från helikoptern till båten). Sagt och gjort så kom helikoptern och en ur besättningen vinschades ner. När man inte kunde tro att det kunde bli mer spännande fick en elev från båten chansen att pröva att vinchas upp från båten till helikoptern! Eleven Carl Nesterud fick på sig överlevnadsdräkt och sele och sedan försvann han iväg upp i luften och in i helikoptern. En otroligt spännande upplevelse som jag tror många (om inte alla) av eleverna samt nyckelbesättnigen var lite smått avundsjuka på (eller jätteavundsjuka).

Utom händelsen med helikoptern har dagen rullat på enligt vaktschemat. Om några timmar lägger vi till i Skellefteå. Vad som händer då får vi se, men först ska jag och resten av styrbords vakt sova för nu är vi hur trötta som helst.

God natt!

Sofia Fallenius

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *