Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 180608 av Marinchefen

Linus Grann

Det handlar om lagarbete!

 

Haft möjlighet att under två dagar få vistas ombord HMS Falken med dess mycket professionella besättning. Dag ett hade jag möjlighet att genomföra en segling med utländska militärattachéer och under dag två segling med den nya marinstaben. Det var personal från både den marintaktiska staben och från den marina produktionsavdelningen vilka kommer bli en gemensam marinstab vid årsskiftet. Att få möjlighet att genomföra en dag ombord för att lära känna varandra var alldeles utmärkt.

Våra segelfartyg med dess besättningar utgör en vital del i utbildning och inte minst vikten av att bygga teamet. Lärdomen att det är teamet och vikten av att det är allas kunskap tillsammans som gör att man löser uppgifter på ett effektivare sätt blir uppenbar på segelfartygen.

Ett stort tack till HMS Falkens besättning för mycket bra dagar! Ha en bra och mycket välförtjänt ledighet innan losskastning med nya elever och framtida kollegor ombord.

 

Jens Nykvist

Marinchef

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *