Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 180604

Linus Grann

Godkväll!

Nu har vi ankrat för natten och det är styrbordsvakt som har ankarpost i natt, och under nattpasset så pejlar vi mot fasta föremål för att ha koll på Falkens position så att vi inte draggar.

Vad har vi gjort idag då, jo en massa skoj! Vi blev väckta 06.30 i morse av de som hade sista nattpasset. Hur gick då purrningen till? Lite huller om buller när 20 sömndruckna blivande sjömän som samtidigt på en liten yta skulle gå upp, klä på sej och bädda sina bingar för att kunna inta frukost på samma yta. Men det tar sej.

Efter frukost var det daglig rutin, dvs rengöring och putsa mässingen. Sedan ankrade vi loss för att ta oss mot Berga, där vi fick förtöja, käka lunch och sedan en joggingrunda inne på Bergas område. Och vi fick även två mycket trevliga och givande studiebesök ombord på fartygen Ven och Visby som även bjöd oss på glass som farkost. Tackar vi för!

Efter ett trevligt uppehåll på land var det dags att kasta loss, och bege oss ut till sjöss igen. Där ute väntade lite vind och vi kunde testa på att segla under lite längre tid den här gången. Det är mycket nya ord hela tiden, och det tar ett tag att vänja sig, men nu ikväll märktes en stor skillnad jämfört med igår, vilket är en häftig känsla, att efter en kort tid redan börja förstå ett helt nytt ”språk” och bli mer samspelt med varandra och med Falken.

Många ombord häpnas över vår vackra kust, och det är tyvärr väldigt lätt att bli hemmablind och gå miste om vår vackra natur. En jordenrunt resa vore riktigt häftigt och en dröm många har, men man behöver inte ta sig så långt för att få uppleva en häftig och rofylld upplevelse, att få segla med Falken från Karskrona till Stockholm är mäktigt.

 

Gott folk, nu är det dags att bege sig ut och hjälpa min kamrat att pejla, på återseende.

Med vänlig hälsning rekryt Fredrica Beckman

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Haga 5 juni 2018 23:20

    Välkomna till en natts sömn i Vaxholm

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *