Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 180603

Linus Grann

Godkväll! Just nu är klockan tio i två på natten och styrbordsvakt går vakt. Första kvarter förfångar poster för gång och jag passar på att skriva lite om vad vi har haft för oss sen vi kastade loss från örlogshamnen i Karlskrona i fredags kväll.

Vi hade en lugn första natt då vi gick för motor. Vi passerade under gårdagen utsidan av Öland och vidare upp förbi Valdemarsvik. Under lördagen har vi haft fint väder och svaga vindar. Vi hissade segel för första gången på lördagseftermiddagen och även om det inte går så fort så har vi tack vare de svaga vindarna än så länge klarat oss från sjösjukan.

Det är flera som är ombord för första gången och som har fått höra skräckhistorier om dåligt väder, sjösjuka och kyla. De påstår sig inte förstår hur dessa historier kan stämma när det värsta vi upplevt hitintills är lite brända näsor och hög värme inombords.
Det blåser fortfarande inte särskilt mycket men det är lugnt och skönt för den fria vakten. Imorgon hoppas jag på lite starkare vindar och vem vet, kanske till och med lite bad. Oavsett är det hur härligt som helst att vara tillbaka på en av flottans skonerter och finaste fartyg. Nu ska jag upp i utkiken för att lösa av min kamrat!

Med Vänliga Hälsningar

101 Lundgren

KVF 1:a & Baksgast

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *