På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 120530

gladanochfalken

Resebrev HMS Falken 2012-05-30 Karlskrona

GSS tillhörande 3e Sjöstridsflottiljen

Idag har vi styrt både bästa och sämsta kurs enligt löjtnant från Berga, vi har alltså varit inne och vänt i örlogshamnen i Karlskrona, det var inget större mottagande så vi ligger nu till ankars utanför Tjurkö och återvänder in i morgon bitti. Under natten seglade vi i rask takt förbi Öland på styrbords sida och vi hamnade därför före i tidsplanen och har under dagen övat segelexercis runt och runt i skärgården. Tamparnas namn börjar sätta sig mer och mer även om en viss förvirring fortfarande råder.

Idag var annars dagen då kriget mellan styrbord och babords vakt eskalerade. Vet inte om det är styrbords ”jobbiga” hundvakter som gjort att tröttheten börjar slå till, de har ju ändå bara fått 6 timmars sömn per natt. Pik. Meningarna kring detta går ju dock isär endel så vi kanske lämnar det här. Trots allt så behövs vi ju alla för att komma framåt tillsammans.

Så här ute till havs vet man aldrig vad som kan hända (väntar fortfarande med spänning på Langes möte med Klabautermannen.) så idag fick vi helt plötsligt hål i skrovet. Detta var ju som tur var bara övning men ska ju ändå tas på största allvar. För någon blev det snabba ryck ur duschen för uppställning och inräkning i handduk. Besättningen skötte sig fin fint så det känns ju tryggt inför eventuella åkommor.

Dagen har löpt på med fler knopövningar, språklektion i sjötermer och vi har lärt oss ta ut vår position med hjälp av solen och stjärnorna. Och det är ju kul, som 2,O Ekholm skulle sagt. Dock bangade han kvällsdoppet, han har väl fått nog av vadslagningar och nöjer sig med att bädda Siwes binge.

Vi är för övrigt väldigt nöjda, kockarna levererar som vanligt efter allas önskemål och idag bjöds det till och med på bakelse ala lös gräddbulle. Det satt fint.

Detta är mest för att dryga ut texten eftersom det skulle bli lååångt, men klockan tickar på, sjön suger energi och med valkar i händerna så får det räcka för ikväll.

Tack för visat intresse =)

Hejdesten o Lindbom

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *