Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 181129

jerkerschyllert

HMS FALKEN / Gibraltarsund 181129

Ohoj! Mitt namn är 101 Eriksson, och jag tillhör styrbords vakt. Jag är här som gymnasieelev som en del av min praktik. Klockan står nu 0322 och jag går på bingtjänst (gå och sova) om 38 minuter. Vi anlände till Malaga igår eftermiddag och sen dess har vi haft minst sagt fullt upp. Igår vankades det påmönstringsceremoni, som innebär att alla elever skall äntra upp i riggen och sen klättra ner igen, för att sedan få sitt skeppsnummer och sin befattning. Efter en del nervositet för majoriteten av oss lyckades vi genomföra momentet, och samtliga blev godkända. Första natten ombord var såklart speciell, det var något kaosartat på trossbotten eftersom vi alla var nere samtidigt. Under förmiddagen kastade vi loss med sikte på Gibraltar, för att passera där under torsdagsmorgonen/förmiddagen. Vi har även hunnit med lite lektioner om vakttjänsten ombord till sjöss, rutiner för sjögång och liknande som behövs för att kunna föra fram fartyget. Även om allt är nytt för de flesta känns det som att vi alla redan börjar få hyfsat bra koll på hur de viktigaste sakerna fungerar (som utspisning av olika måltider t ex J) och det känns som att detta kommer bli en riktigt rolig elevperiod. Elevbesättningen består nu av 24 gymnasieelever, från både Bernadottegymnasiet i Malmö och kockelever från Rönnowska i Helsingborg. Med andra ord är vi ett blandat gäng i olika åldrar.

Nu kommer snart 3e skepparen blåsa för vaktuppställning så att vi kan få gå och lägga oss, men det lär komma fler inlägg här inom kort! Jag vill även passa på att hälsa till min familj och specifikt mina två systrar, jag saknar er redan.

 

Slut på meddelande!

 

//101 Eriksson

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *