Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 181128

jerkerschyllert

Hej!

Då är det dags igen, fartyget HMS Falken har vilats, putsats och laddats om för nästa elevgrupp. Igår mönstrades det in 24 förväntansfulla ungdomar, och en minst lika förväntansfull lärare. Alla från olika orter i Skåne. Falkens nyckelbesättning de kommande fyra veckorna är en mix av Gladan & Falkens nyckelbesättningar. Vi har med en extra maskinist från 4.e Sjöstridsflottiljen. Också denne i elevrollen inför ny befattning 2019. SSS stab är representerad med en person med uppgift att stödja i materielinventeringen, det räkans prylar överallt, hela tiden ombord.

Kl 1300 idag är planen att kasta loss från Malaga. Vi sätter kurs mot Gibraltar sund, högaktuellt i flera avseenden, passage imorgon torsdag och sedan har vi cirka en vecka till sjöss på Atlanten ner mot Arrecife på Lanzarote. En vecka utan mobil och internet...... Så om ni läsare/anhöriga inte får svar/mail/snap/osv på ett tag är förklaringen att vi inte har någon täckning på havet. För nödsamtal finns en satellitetelefon ombord.

Följ oss här på Bloggen.

http://malmo.lokaltidningen.se/nyheter/2018-11-26/-18-gymnasieelever-mönstrar-på-hos-Försvarsmaktens-fartyg-3607793.html

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *