Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

HMS FALKEN resebrev 181028

jerkerschyllert

Igår hände något jag inte trodde skulle hända, jag räckte upp handen för att frivilligt klättra upp och beslå bredfocken. Att klättra upp 15 meter upp för att stå på en tamp lite tjockare än skosnöret i konstant rörelse och luta sig ut för att fånga beslagsbandet för en som är höjdrädd är ingen lätt sak. Att våga utmana sig själv är ingen lätt sak, att ta steget och lita på att andra som har gjort det innan mig. Bara för man är rädd för något så betyder det inte att man måste undvika det, att ta tjuren med hornen och lösa en uppgift så uppfinner sig en ganska skön känsla efteråt.

Jag som hade åkt båt innan förstod inte vad jag skulle ut på skonerterna och göra, att lära sig segla var väll onödigt? Men vi lär oss inte att segla, vi lär oss att bli ledare och att bara för att det blir lite mindre ”roligt” inte tappa fokus och släppa taget. Och att hålla humöret uppe! Och det är nog det lättaste att göra för mig, allt från kortspelet till kaffepauserna bjuder på skratt och jag är inte den som skrattar tyst utan lite mer som en äldre farbror i sina bästa år med något extra vinterisolering runt midjan.

Närmaste framtiden för oss är fortsatt segling mot Monaco och rengöring! Det ska även komma ett tampförhör på vilket snöre som går till vilket segel och vad som händer när man rycker i den. Och i Monaco ska jag försöka komma ut på stan och hitta riktigt ”gubbgodis” som jag kan frossa i.

Ha det bäst! /D. Lönnqvist

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *