På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

HMS Falken dagssegling 120522

gladanochfalken

Förtöjda på Skeppsholmen

Ny vecka nya möjligheter

Under måndagen fylldes Falken upp igen av sin ordinarie besättning, snabbt sattes veckans verksamhet igång. Första punkten tisdagens dagssegling med nästan 50 personer men även kommande elevgäng.

Tisdagen startdes som vanligt med frukost och morgonmöte och vi hann inte mer än att avsluta och komma upp på däck innan dagens besök börja embakera, där var besökare från GEOSE, HRC, HKV, FMV och FORTV, alla lika nyfikna och taggade på vad dagen hade att bjuda på. Vi började med lite snabb information och säkerhets genomgång innan vi snabbt kastade loss från Skeppsholmen, vi tog oss ut en bit och hade lite segelexercis innan vi tog oss in mot slussen och upp på strömmen där vi gjorde några slag för att visa oss när prinsessan Estelle döptes idag kl 12. Vi fick även höra de 21 saluterna för den nya kungligheten.

Efter 3-4 slag uppe på strömmen rörde vi oss ut mot Fjäderholmarna för att bärga segel och ankara samt belöna vår extremt för dagen duktiga besättningen med en fika och nybakade kanelbullar. Med tanke på ansiktsuttrycken tror jag att kockarna gjort ett bra jobb. Därefter fick de känna på hur det är att vinda upp 50 m kätting för hand, men med frisk och stark besättning gick det hur bra som helst. Sista vägen in mot Skeppsholmen gick vi för maskin där vi sedan förtöjde.

Lite uppsnyggning på däck därefter samling vid stor luckan där vi blev tackade för dagen, Chefen fick mottaga en sköld från GEOSE.

Åter en väldigt trevlig dag till sjöss med trevliga människor, vi i HMS Falkens besättning tackar alla för en trevlig segling och säger på återseende.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

3 kommentarer

  • Marléne Kölhi Backman 22 maj 2012 21:03

    Ett stort tack för en mycket trevlig och lärorik dag. Hälsningar från Marléne på HRC

  • Bo Turesson 25 maj 2012 20:41

    Tack för att jag under dagen fick uppleva en "barndomsdröm". Jag ska ta med mig de positiva intrycken i mitt fortsatta arbete på HRC.

  • Mia Jungefors 26 maj 2012 12:58

    Jag kan bara stämma in i lovsången! Jag känner mig otroligt privilegierad som fick följa med. Jag lever fortfarande på turen och det stillade inte längtan att dra ut till sjöss utan spädde på den. Särskilt som besättningen var väldigt kompetent och trevlig att ha att göra med. Även jag tar med mig mina positiva intryck - inte bara i form av en härlig upplevelse - utan även att jag fått lära nya saker - fastän jag seglat i 40 år! Hoppas på ett återseende inom en inte alltför avlägsen framtid! TACK! /Mia på Rekryteringsstöd, Försvarsmaktens HR Centrum

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *