Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 171117

Jacob Nelander Fagerberg

En dag till ankars utanför Lanzarote började med allemans bad på förmiddagen, vilket var väldigt efterlängtat av oss elever. Med 21 grader i vattnet och strålande sol fick vi möjlighet att hoppa från relingen en och en, vattnet var fruktansvärt salt och icke vänligt för kallsupar.

På eftermiddagen hölls utbildning enligt ett stationssystem som inkluderade elevtamp, skepparpipa, rodd och ribb, där vi elever fick möjlighet att testa på de olika stationerna som ”Manöver”, Örlogsrodd och blåsa kommandon i skepparpipan. En kul och lärorik utbildning!

(Fortsättning följer) /Alice

På kvällen väntade en överraskning för oss, som visade sig vara Gladan-kampen. En tävling mellan babord -och styrbordsvakten, samt en intern tävling i respektive vakt. Gladan-kampen består av fyra grenar. Två av dem grenarna fick vi tävla idag, den ena grenen var rodd, där vi skulle ro ett varv runt Gladan så fort som möjligt och den andra var knopar (en hinderbana med sex olika knopar). Det var en väldigt rolig överraskning, och vi är spända på att få se vilka tävlingar som kommer näst. Resultatet på hela tävlingen kommer när vi anlänt till Teneriffa. Vi i styrbordsvakten är mycket nöjda med vår prestation.

Imorgon väntar förtöjning i Arrecife på förmiddagen, och sedan permission för styrbordsvakten på eftermiddagen, babordsvakten har vaktpost.

Hälsningar från ett varmt (lite varmare än hemma i alla fall) Lanzarote!

101 Joas.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *