Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 171116

Jacob Nelander Fagerberg

God kväll vänner och bekanta!

Idag har vi ankommit till Arrecife, Lanzarote ett helt dygn för tidigt. Med vårat sikte inställt på en väl vald ankringsplats utanför en mycket fin badstrand var vi alla mycket förväntasfulla, när vi väl närmade oss visade det sig att denna ankringsplats enbart var till för mindre fartyg. Vi har därför fått ankra utanför ett (mindre charmigt) raffinaderi med ett inkluderat strandat spökskepp.

Vägen hit har varit mycket rolig och givande, vi har börjat bli lite varma i kläderna och fick under natten testa på att sätta förtoppsegel i totalt mörker, gäller att hålla ordning på vart man placerar sina fötter uppe i masten. Vinden på väg hit har under hela seglingen varit till vår fördel, förutom de sista två timmarna då vinden totalt dog ut. Vi var då tvungna att starta maskin eftersom vi hade en tid att passa för att få iland och laga ett trasigt avgassystem till en av våra hjälpkärror (elverk).

Under kvällen slogs portarna till Gladans bio upp, filmen som visades var en dokumentär om Gladans första helt kvinnliga besättning som seglade under det glada 80-talet. Vi kände väl igen oss i klippen, fast de var betydligt snabbare upp i masten än vad vi är idag.

Hälsningar 412 Orrskog

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *